Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färsbiffar med ajvar och tomat- och mozzarellasallad    

Ikväll blir det kryddiga biffar till middag! Smaksättaren ajvar passar utmärkt ihop med bulgurn, den milda mozzarellan och de syrliga tomaterna. Ha lite extra ajvar vid sidan om för mer hetta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Biffar: Blanda färsen ordentligt med salt och peppar. Rör i ajvar och forma till 8 biffar (för 4 port).  
  3. Tillbehör: Stek haricots vertsen i hälften av oljan i en stekpanna i ca 3 minuter, krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik. 
  4. Biffar: Stek biffarna i resten av oljan i stekpannan ca 8 minuter, vänd då och då. 
  5. Tillbehör: Skär tomaterna i halvor och skär mozzarellan i bitar. 
  6. Blanda ajvaren med olivoljan och smaka av med salt.  
  7. Blanda bulguren med haricots vertsen och servera till biffarna, tomatsalladen och ajvaren.

För alla

Fri från ägg.  
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur, glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. 

Tips

Stek en krossad vitlöksklyfta med haricots vertsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
Biffar
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl ajvar relish (gärna stark)
Tillbehör
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 msk olja
  • 250 g tomater (gärna vildmix)
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2914 kJ / 695 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer