Färsbiffar med ajvar och tomat- och mozzarellasallad
Ikväll blir det kryddiga biffar till middag! Smaksättaren ajvar passar utmärkt ihop med bulgurn, den milda mozzarellan och de syrliga tomaterna. Ha lite extra ajvar vid sidan om för mer hetta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
Biffar
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ajvar relish (gärna stark)
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
1/2 msk olja
250 g tomater (gärna vildmix)
2 mozzarella (à 125 g)
2 dl ajvar relish (gärna stark)
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2914 KJ / 695 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein48 g
Kommentarer
Mycket god rätt ... använde vegetarisk formbar färs 👍
Catarina
2022-11-05Svårt att hålla isär vad som ska blandas med vad.... håll hellre isär varje "delrätt".. Annars smakade det helt ok och var enkelt att laga! Krydda gärna lite mer då det trots stark ajvar inte var så jättesmakrikt... Mer salt och kanske lite vitlök tillsammans med haricots verts / bulgur...
Mathias
2020-09-12Jättegott. I like Ajvar! Med olivolja blev det en höjdare. Vi valde ris för bulgur är inte gott.
Sten
2020-08-11