Bulgursallad med vitost och ajvar

3
0
Bulgursallad med vitost och ajvar

En god och mättande vegorätt gör du enkelt. Koka bulgur, blanda i de smakrika kidneybönorna och bitar av vitosten. Precis innan servering blandar du ner färsk spenat och serverar med ajvar relish av valfri styrka.

Skriv ut
Bulgursallad med vitost och ajvar

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur (eller annat gryn)
380 g
kidneybönor
2
förp vitost (à 150 g)
65 g
spenat
2 dl
ajvar relish

Att ha hemma

2 msk
olivolja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur, annat glutenfritt gryn eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri vitost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vitost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2099 KJ / 501 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 40 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept