Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Bulgursallad med vitost och ajvar

En god och mättande vegorätt gör du enkelt. Koka bulgur, blanda i de smakrika kidneybönorna och bitar av vitosten. Precis innan servering blandar du ner färsk spenat och serverar med ajvar relish av valfri styrka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
  3. Skär osten i bitar.
  4. Blanda bulgur med bönor, ost, spenat, olja och krydda med salt och peppar. Servera med ajvar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur, annat glutenfritt gryn eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri vitost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vitost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur (eller annat gryn)
  • 380 g kidneybönor
  • 2 förp vitost (à 150 g)
  • 65 g spenat
  • 2 dl ajvar relish
Att ha hemma
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2099 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer