Bulgursallad med vitost och ajvar
En god och mättande vegorätt gör du enkelt. Koka bulgur, blanda i de smakrika kidneybönorna och bitar av vitosten. Precis innan servering blandar du ner färsk spenat och serverar med ajvar relish av valfri styrka.
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur (eller annat gryn)
380 g kidneybönor
2 förp vitost (à 150 g)
65 g spenat
2 dl ajvar relish
Att ha hemma
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2099 KJ / 501 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer