Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad paprika och kikärter i ajvar

Rostad paprika och kikärtor i ajvar är en smakrik och hållbar sidesallad som passar till det mesta. Grönsakerna rostas i ugn och blandas med kikärtor och ajvar relish, en kryddig sås som oftast baseras på paprika, olja och salt. Gör en stor sats och ha salladen klar för veckan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikor grovt. Skala och skiva morötter. Blanda grönsakerna med olivolja, krydda med salt och peppar. Rosta grönsakerna på den förvärmda plåten 5-10 minuter.
  3. Häll av och skölj kokta kikärter och låt rinna av. Blanda grönsakerna med kikärter och ajvar relish. Smaka av med salt och peppar.
  4. Förvara i kyl. Hållbarhet upp till 3 dagar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 paprikor
  • 3 morötter
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 förp kokta kikärter (à 400 g)
  • 3 dl ajvar relish
Lägg till i inköpslistan