Indiska blomkålsbollar
Frasgoda vegetariska blomkålsbollar som påminner om falafel i utseende och konsistens, men med en helt egen ljuvlig smak. Ajwainfrön är en krydda som påminner om timjan i doften och libbsticka i smaken. Perfekt även som plockmat på buffén!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
1 krm chilipulver
2 tsk malen spiskummin
1 1/2 dl kikärtsmjöl eller sojamjöl
1 tsk torkad timjan eller samma mängd mortlade ajwainfrön
1 krm bakpulver
2 tsk finriven färsk ingefära
1 ägg (medium)
1 tsk salt
rapsolja till fritering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi842 KJ / 201 kCal
Fett14 g
Salt1.9 g
Kolhydrater7 g
Protein9 g
Kommentarer
Håller inte ihop. Gjorde biffar i stället.
Mitra
2022-07-12Väldigt gott och jag serverade hemgjort chutney på röda vinbär till.
Carina
2022-06-18Tycker de höll ihop väldigt dåligt. Vad gjorde jag för fel? Smaken var det inget fel på men hade gärna fått dem att hålla ihop under friteringen.
Pia
2020-03-01Hej Pia! Smeten är lite smulig men den ska inte gå sönder. Det är viktigt att man inte tar en större blomkål än 700 g och inte för litet ägg. Vi har uppdaterat receptet att välja ett medelstort ägg. Om smeten är svår att få att gå ihop kan man tillsätta mer ägg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-02