Indiska blomkålsbollar

66
5
Indiska blomkålsbollar

Frasgoda vegetariska blomkålsbollar som påminner om falafel i utseende och konsistens, men med en helt egen ljuvlig smak. Ajwainfrön är en krydda som påminner om timjan i doften och libbsticka i smaken. Perfekt även som plockmat på buffén!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Indiska blomkålsbollar

Ingredienser

4 portioner
1
blomkålshuvud (à ca 700 g)
1 krm
chilipulver
2 tsk
malen spiskummin
1 1/2 dl
kikärtsmjöl eller sojamjöl
1 tsk
torkad timjan eller samma mängd mortlade ajwainfrön
1 krm
bakpulver
2 tsk
finriven färsk ingefära
1
ägg (medium)
1 tsk
salt
-
rapsolja till fritering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Frityroljan kan användas igen. Sila av, häll på flaska och ställ i kylen. Använd exempelvis till vårrullar, friterad fisk eller hemgjorda pommes frites.

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Pia

2020-03-01

Tycker de höll ihop väldigt dåligt. Vad gjorde jag för fel? Smaken var det inget fel på men hade gärna fått dem att hålla ihop under friteringen.

Redaktionen ICAse

2020-03-02

Hej Pia! Smeten är lite smulig men den ska inte gå sönder. Det är viktigt att man inte tar en större blomkål än 700 g och inte för litet ägg. Vi har uppdaterat receptet att välja ett medelstort ägg. Om smeten är svår att få att gå ihop kan man tillsätta mer ägg. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2015-10-02

Hej Linnea! Vad kul att du gillade receptet! Hälsningar, Veronica

Linnea

2015-10-01

Så himla gott! Tomatsåsen till är även ett måste!!!

Näringsvärde per portion

Energi 842 KJ / 201 kCal
Fett 14 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 7 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept