Frasgoda vegetariska blomkålsbollar som påminner om falafel i utseende och konsistens, men med en helt egen ljuvlig smak. Ajwainfrön är en krydda som påminner om timjan i doften och libbsticka i smaken. Perfekt även som plockmat på buffén!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller inte ihop. Gjorde biffar i stället.
Mitra
2022-07-12Väldigt gott och jag serverade hemgjort chutney på röda vinbär till.
Carina
2022-06-18Tycker de höll ihop väldigt dåligt. Vad gjorde jag för fel? Smaken var det inget fel på men hade gärna fått dem att hålla ihop under friteringen.
Pia
2020-03-01Hej Pia! Smeten är lite smulig men den ska inte gå sönder. Det är viktigt att man inte tar en större blomkål än 700 g och inte för litet ägg. Vi har uppdaterat receptet att välja ett medelstort ägg. Om smeten är svår att få att gå ihop kan man tillsätta mer ägg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-02