Friterade indiska mannagrynssnacks | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Friterade indiska mannagrynssnacks

Dessa smakrika, friterade munsbitar, Bhajia, är vanligt som snacks i Indien. Mannagryn och potatis, tillsammans med vitkål och zucchini ger en härlig konsistens. Ingefära, koriander, gurkmeja och timjan ger munsbitarna sting. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mannagryn och yoghurt i en bunke. Låt svälla 1 timme.
  2. Skala och grovriv morot, potatis och lök. Grovriv vitkål och zucchini. Pressa ut vätskan ur zucchinin.
  3. Blanda allt det rivna och övriga ingredienser med mannagrynsyoghurten. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt mer ris-/kikärtsmjöl om röran känns för lös. Är röran för fast, tillsätt lite vatten.
  5. Hetta upp olja till 175°C i en kastrull eller en djup stekpanna. Fritera valnötsstora klickar av smeten i oljan i omgångar. Vänd runt dem så att de får en jämn och gyllene färg. Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper. Lägg ev upp på salladsblad. Servera gärna med Tomatchutney.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt smeten av mannagryn och yoghurt med t ex glutenfri frityrmix från Santa Maria.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.

Tips

För att få fluffigare Bhajia kan man blanda ner lite samarin i smeten precis före friteringen. Till satsen för ca 40 st är det lagom med två påsar samarin.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 1 dl mannagryn
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 morot
  • 1 stor potatis eller flera små (1 stor motsvarar ca 2 små)
  • 1 gul lök
  • 200 g vitkål
  • 1/2 zucchini (à 300 g)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk finhackad koriander
  • 2 dl ris- eller kikärtsmjöl
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • ca 1 l olja till fritering
  • ev salladsblad till servering
Lägg till i inköpslistan