Friterade indiska mannagrynssnacks

Dessa smakrika, friterade munsbitar, Bhajia, är vanligt som snacks i Indien. Mannagryn och potatis, tillsammans med vitkål och zucchini ger en härlig konsistens. Ingefära, koriander, gurkmeja och timjan ger munsbitarna sting. Smaskens!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Ingredienser
ca 40 st
1 dl mannagryn
2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
1 morot
1 stor potatis eller flera små (1 stor motsvarar ca 2 små)
1 gul lök
200 g vitkål
1/2 zucchini (à 300 g)
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk finhackad koriander
2 dl ris- eller kikärtsmjöl
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk socker
2 tsk salt
1 tsk peppar
ca 1 l olja till fritering
ev salladsblad till servering
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt smeten av mannagryn och yoghurt med t ex glutenfri frityrmix från Santa Maria.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör så här
Tips
För att få fluffigare Bhajia kan man blanda ner lite samarin i smeten precis före friteringen. Till satsen för ca 40 st är det lagom med två påsar samarin.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kan man frysa in röran innan man friterar? Skulle vara praktiskt både för att allt blir nog inte uppätna på samma gång, värma upp friterat blir bara trist och tråkigt. Dessutom hur bra skulle det inte vara att ha röran i frysen som man kan ta upp och fritera 😁
Jessica
2022-11-24Hej Jessica! Tack för din fråga! Vi har inte provat att frysa in smeten men är lite tveksamma till att frysa in röran. Dock går det bra att halvera satsen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-25