Friterade indiska mannagrynssnacks
Dessa smakrika, friterade munsbitar, Bhajia, är vanligt som snacks i Indien. Mannagryn och potatis, tillsammans med vitkål och zucchini ger en härlig konsistens. Ingefära, koriander, gurkmeja och timjan ger munsbitarna sting. Smaskens!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
ca 40 st
1 dl mannagryn
2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
1 morot
1 stor potatis eller flera små (1 stor motsvarar ca 2 små)
1 gul lök
200 g vitkål
1/2 zucchini (à 300 g)
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk finhackad koriander
2 dl ris- eller kikärtsmjöl
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk socker
2 tsk salt
1 tsk peppar
ca 1 l olja till fritering
ev salladsblad till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kan man frysa in röran innan man friterar? Skulle vara praktiskt både för att allt blir nog inte uppätna på samma gång, värma upp friterat blir bara trist och tråkigt. Dessutom hur bra skulle det inte vara att ha röran i frysen som man kan ta upp och fritera 😁
Jessica
2022-11-24Hej Jessica! Tack för din fråga! Vi har inte provat att frysa in smeten men är lite tveksamma till att frysa in röran. Dock går det bra att halvera satsen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-25