Zucchinibiffar med grön dipp
Det finns verkligen många sätt att göra grönsaksbiffar på. Denna gång använder vi zucchini som basingrediens, som blandas med bland annat kikärtor, couscous och citron. Till det serveras en smarrig gröndipp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
Biffar
1 dl couscous
1 förp kikärtor (à 380 g)
1/2 citron (skal till biffarna och saft till dressing)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olja
Grön dipp
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 kruka krispsallad
2 tsk citronsaft
2 tsk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 555 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott tog bulgur istället för couscous hade det hemma. Dippen var väldigt god bra syra. Kommer att göra igen.
Marie
2024-03-28Helt i min smak Goda ävennatt frysa
Åsa
2023-11-22Det är väl inte Vego om det innehåller ägg. Skruv ut vad som menas, antingen vegetariskt eller vegansk.
René
2023-10-28Hej René! Vego är ett samlingsbegrepp vi använder för en växtbaserad kost och produkter där ibland mjölk och/eller ägg kan ingå. Hoppas det var svar på din fråga. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30