UNDER 45 MIN | Medel

Biff med rostad potatis och vitlökskräm

En klassisk ryggbiff är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det en vardag! Här äts den tillsammans med enkla men ack så goda tillbehör, så som rostad potatis, krispig sallad och tomater samt en härlig vitlökskräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i skivor.
  3. Blanda skivorna med hälften av oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek biffen i resten av oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera biffen med potatis, sallad, tomater och vitlökssås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 skivor ryggbiff (à 150 g)
  • 1/2 förp krispsallad
  • 200 g pärltomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2499 kJ / 599 kCal