Orientalisk biff

7
2
Orientalisk biff

Couscous blir saftigare och godare om du kokar den med buljong eller fond, och tillsammans med de stekta grönsakerna kryddade med spiskummin får couscousen en doft och smak från mellanöstern. Den stekta biffen serveras med couscousen och en sval klick yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013

Orientalisk biff

Ingredienser

4 portioner
4 port couscous eller annat gryn
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 purjolök
1/2 zucchini
1 msk olja
1 krm spiskummin
salt och peppar
ca 600 g minutbiff
2 dl matyoghurt
sweet chilisås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Redaktionen

2013-10-15

Hej Åsa! Tråkigt att höra! Tycker absolut du ska gå tillbaka till butiken och reklamera och tala om hur det blev, för så ska det inte vara.

Åsa

2013-10-12

Receptet var bra, men köttet var av sämsta kvalité, mycket segt och torrt, trots att tillagningsmetoden var korrekt. Det är första gången sedan 2011, när vi började med matkassen, som vi fick slänga mat (köttet). Couscousen var ok.

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 432 kCal
Fett 11.2 g
Kolhydrater 39.8 g
Protein 41.1 g
Läs mer om näringsvärden