Orientalisk biff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Orientalisk biff

Couscous blir saftigare och godare om du kokar den med buljong eller fond, och tillsammans med de stekta grönsakerna kryddade med spiskummin får couscousen en doft och smak från mellanöstern. Den stekta biffen serveras med couscousen och en sval klick yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärning eller fond.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela zucchinin på längden och skiva den.
  3. Stek purjolöken och zucchinin i lite av oljan. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner grönsakerna i couscousen.
  4. Stek biffen på hög värme i resten av oljan några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera biffen med couscous, yoghurt och gärna sweet chilisås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 krm spiskummin
  • salt och peppar
  • ca 600 g minutbiff
  • 2 dl matyoghurt
  • sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1813 kJ / 432 kCal