Spätta meunière med gubbröra

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Spätta meunière med gubbröra

En spätta menuiére, alltså en spättafilé som vänds i vetemjöl, står som kvällens middag. Här äts den klassiska fisken tillsammans med delikatesspotatis, rädisor och gubbröra. Smaklig fisk önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Spätta meunière med gubbröra

Ingredienser

2 portioner
450 g  delikatesspotatis
125 g  rädisor
1/2   förp krispsallad
300 g  rödspättafilé
1/2 dl  vetemjöl
salt
peppar
1 msk  smör
200 g  gubbröra

För alla

Kontrollera noga innehållet i gubbröran.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Innehåller: laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Denna rätt förtjänar egengjord gubbröra, då hade den tagit nästa steg helt enkelt.

Peter

2020-06-03

Näringsvärde per portion

Energi3047 KJ / 730 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med pickles
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaviarbakad spätta med gröna bönor
Betyg 2.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga