Spätta meunière med gubbröra
En spätta menuiére, alltså en spättafilé som vänds i vetemjöl, står som kvällens middag. Här äts den klassiska fisken tillsammans med delikatesspotatis, rädisor och gubbröra. Smaklig fisk önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
125 g rädisor
1/2 förp krispsallad
300 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar
1 msk smör
200 g gubbröra
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3047 KJ / 730 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Denna rätt förtjänar egengjord gubbröra, då hade den tagit nästa steg helt enkelt.
Peter
2020-06-03