Spätta meunière med gubbröra

3
1
Spätta meunière med gubbröra

En spätta menuiére, alltså en spättafilé som vänds i vetemjöl, står som kvällens middag. Här äts den klassiska fisken tillsammans med delikatesspotatis, rädisor och gubbröra. Smaklig fisk önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Spätta meunière med gubbröra

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
125 g rädisor
1/2 förp krispsallad
300 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar
1 msk smör
200 g gubbröra

För alla

Kontrollera noga innehållet i gubbröran.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Innehåller: laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Peter

2020-06-03

Denna rätt förtjänar egengjord gubbröra, då hade den tagit nästa steg helt enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 3047 KJ / 730 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden