Zucchinibiffar med rostad potatis och romescosås

12
0 Klimatsmart
Zucchinibiffar med rostad potatis och romescosås

Zucchinibiffar är faktiskt enklare att göra än vad man kan tro, med hjälp av bönor, ägg och vetemjöl håller de lättare ihop och tack vare chiliflakes, spiskummin och vitlök får de en härlig smak. Stek dem gyllenbruna och ät tillsammans med potatis och en romescosås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Zucchinibiffar med rostad potatis och romescosås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
delikatesspotatis
1 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar

Biffar

1 dl
couscous
120 g
kokta röda kidneybönor
2
ägg
1 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
1
vitlöksklyfta
1
zucchini (à ca 300 g)
2 msk
rapsolja

Sås

200 g
grillad paprika
50 g
mandelsplitter
1/2 tsk
rödvinsvinäger
70 g
medelhavsmix

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Välj glutenfri couscous.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2468 KJ / 590 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept