Zucchinibiffar med rostad potatis och romescosås
Zucchinibiffar är faktiskt enklare att göra än vad man kan tro, med hjälp av bönor, ägg och vetemjöl håller de lättare ihop och tack vare chiliflakes, spiskummin och vitlök får de en härlig smak. Stek dem gyllenbruna och ät tillsammans med potatis och en romescosås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g delikatesspotatis
1 msk rapsolja
salt
peppar
Biffar
1 dl couscous
1 förp kokta kidneybönor (à 190 g)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk rapsolja
Sås
200 g grillad paprika
50 g mandelsplitter
1/2 tsk rödvinsvinäger
125 g sallad (gärna medelhavsmix)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett20 g
Salt1.4 g
Kolhydrater77 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här gör jag alltid någon dag efter lins- och zucchini-grytan så använder jag halva burken paprika där och resten här. Tog lite mkt vinäger sist dock, jag mäter aldrig utan kör på känn, och då blev såsen för ättika-aktig. Fungerar också bra att frysa in, slänger alltid lite sås i botten av lådan så hänger den med också.
Maria
2022-01-20Ska couscousen vara kokt eller okokt?
Adam
2021-09-19