Zucchini- och auberginelasagne
Ett härligt vegetariskt recept på auberginelasagne med zucchini. Du gör lasagnen av bland annat aubergine, zucchini, vitlök, tomatsås, färskost och riven ost. Lasagnen är smakrik och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à 250 g)
1 zucchini (à 300 g)
olivolja
salt
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
2 förp pastasås tomat och vitlök (à 390 g)
200 g färskost (av cream cheese typ)
1/2 dl riven ost
matfett (till formen)
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Motsvarande inte min förväntan. För kraftig tomatsmak. Lite skarp i smaken
Rose-marie
2024-11-07Väldigt god. Använder barilla basilika som sås och en hel burk krossade tomater pga att jag använder torkade lasagneplattor istället. Brukar ha mer aubergine än zucchini, tycker helt enkelt bara om aubergine lite mer. Brukar dessutom steka i smör och rapsolja istället då jag upplever att smaken blir lite krämigare!
Jonna aurora
2024-10-26Mycket gott, nu gjorde jag egen tomatsås istället för burk, blev bra.
Marie-louise
2024-02-07