Zucchini- och auberginelasagne
![Zucchini- och auberginelasagne](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/atwitcsufxlo78hxryij.jpg)
Ett härligt vegetariskt recept på auberginelasagne med zucchini. Du gör lasagnen av bland annat aubergine, zucchini, vitlök, tomatsås, färskost och riven ost. Lasagnen är smakrik och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
![Zucchini- och auberginelasagne](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/atwitcsufxlo78hxryij.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à 250 g)
1 zucchini (à 300 g)
olivolja
salt
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
2 förp pastasås tomat och vitlök (à 390 g)
200 g färskost (av cream cheese typ)
1/2 dl riven ost
matfett (till formen)
sallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Receptet uppdaterat juni 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, nu gjorde jag egen tomatsås istället för burk, blev bra.
Marie-louise
2024-02-07Väldigt god men ska ta dubbelt så mycket vätska nästa gång eftersom jag gjorde på torkade plattor. Gjorde egen tomatsås och la till rivna morötter
Anna
2024-01-16Jättegott, men det behövs mer tomatsås det det sår i receptet. Jag brukar lägga till kokta röda linser i tomatsåsen för att få den matigare
Liliana
2023-04-01