One pot lasagne med linser och svamp
One pot lasagne är en förenklad variant av den populära pastagratängen som görs direkt i en stor gryta eller kastrull. Här gör vi en lakto-ovo-vegetarisk lasagne med linser, nötter och svamp som får sällskap av pasta, tomatsås och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl valnötter
6 soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1 förp tomatsås eller pizzasås basilika (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torkade röda linser
4 dl vatten
400 g färska lasagneplattor
250 g mozzarella
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
chiliflakes
sallad (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 610 kCal
Fett37 g
Salt5.8 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippa nötterna! Annars rätt så gott!
Emil
2024-11-26Det var enkelt och blev väldigt gott! Jag använde torra lasagneplattor (ca 250 gram), så jag behövde låta dem puttra längre än receptet sa och passa att inte saker brändes fast i botten. Till nästa gång ska jag ta ännu färre plattor (eller mer linser och vätska), för det blev för kompakt med pasta i mitten. På sant studentvis skippade jag svamp, nötter och soltorkade tomater, och gjorde min egna tomatsås på krossade tomater och kryddor. Hade dessutom ingen mozzarella så fick bli riven hushållsost. Det smakade bra ändå!
Zoé
2024-10-04Detta föll mig helt i smaken! Jag gjorde som många skrivit i tidigare kommentarer endast med ett paket lasagne. Det blev lagom mycket pasta mycket för mängden sås tycker jag.
Jessica
2024-09-29