Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Enkel 15 min i köket

Allt i en ugnsform - tacogratäng med potatis

Tacogratäng med potatis? Absolut! En lika god som enkel sådan. Här samlar du alla ingredienser i en form och låter ugnen göra grovjobbet. Precis, du behöver inte ens steka nötfärsen först. Lätt som en plätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Tvätta och skiva potatisen i tunna skivor. Häll av majsen.
  3. Tryck ut köttfärsen i en ugnsform ca 20 x 30 cm (för 4 port), krydda med salt, peppar och hälften av tacokryddan.
  4. Strö majsen över köttfärsen och häll på pastasåsen.
  5. Lägg den skivade potatisen överst. Strö över resten av tacokryddan och sätt in i ugnen först 40 minuter, tills potatisen är nästan mjuk. Ta ut formen och strö osten över. Sätt in i ugnen ca 10 minuter till.
  6. Servera tacopotatisgratängen.

För alla

Läs noga innehållet på tacokryddan. I övrigt fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 340 g majskorn
  • 500 g nötfärs
  • 30 g taco kryddmix
  • 390 g pastasås chili
  • 1 dl riven ost
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2393 kJ / 572 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer