En saftig och riktigt god moussaka med aubergine och nötfärs, serverad med kokt potatis. Den krämiga såsen på crème fraiche och ägg gör rätten läckert matig och gräddig. En svensk version av en härlig grekisk klassiker.
Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Byt ut nötfärs mot blandfärs för att minska klimatpåverkan från maträtten med 40 %. Variera gärna med vegetariskt, pröva gärna en Moussaka med oliver och feta.
Kommentarer
Maria
9/20/2020Jag kokade och skivade potatisen och la i botten på formen. Det blev också gott.
Lisbeth
4/2/2020Jag hade ingen sås med vitlök hemma så det var bara att pressa i en klyfta så blev det bra.
Anna
1/7/2019Har ni inget recept på en pastasås med vitlök som passar bra till? Att köpa färdig i butik känns helt knäppt för mej
Redaktionen ICAse
1/7/2019Hej Anna! Detta skulle du kunna prova:https://www.ica.se/recept/enkel-tomatsas-med-farsk-pasta-679892/ Hälsningar Michelle