Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Enkel moussaka

En saftig och riktigt god moussaka med aubergine och nötfärs, serverad med kokt potatis. Den krämiga såsen på crème fraiche och ägg gör rätten läckert matig och gräddig. En svensk version av en härlig grekisk klassiker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Tärna auberginen. Stek den och färsen i oljan. Salta och peppra och häll i pastasåsen. Låt koka upp och lägg över i en ugnssäker form.
  4. Blanda crème fraichen med ägget och salta och peppra. Bred den över färsen och toppa med ost. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera moussakan med potatis och sallad.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.

Klimatanpassa

Byt ut nötfärs mot blandfärs för att minska klimatpåverkan från maträtten med 40 %. Variera gärna med vegetariskt, pröva gärna en Moussaka med oliver och feta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 aubergine
  • 500 g nötfärs
  • 390 g pastasås (vitlök)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 sallad
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2977 kJ / 713 kCal