Köttfärs- och pastagratäng

97
13
Köttfärs- och pastagratäng

En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Köttfärs- och pastagratäng

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
500 g passerade tomater
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 dl chilisås eller ketchup
1 1/2 dl riven ost

Till servering

1/2 isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Snabbare måltid? Servera som pasta med köttfärssås, toppa med ost och sallad.
Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om ni vill ha en lite starkare sås.

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Eva

2022-03-15

Jag gjorde receptet helt utan vatten samt använde chilisås. Mycket gott!

Ulla katarina

2022-02-13

En god och snabb rätt. Jag lydde rådet att INTE ta vatten. Jag tog endast krossade tomater i tetrapack 400 gr. Det blev lämplig konsistens på gratängen.Chilisåsen tog jag mer än 1 dl. Men det är ju en smaksak. jag provsmakade köttfärsrätten flera gånger innan jag toppade med riven ost. Det kan gott ätas som lördagsrätt. En superrätt enligt maken. Katarina

Birgitta

2022-02-06

Snabbt,enkelt och gott,minskade vattenmängden till hälften då blev det perfekto

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 621 kCal
Fett 21 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 65 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden