Köttfärs- och pastagratäng

66
5
Köttfärs- och pastagratäng

En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Köttfärs- och pastagratäng

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna penne rigate)
1
gul lök
ca 500 g
blandfärs
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
1 tsk
oregano
500 g
passerade tomater
2 1/2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 dl
chilisås eller ketchup
1 1/2 dl
riven ost

Till servering

1/2
isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Snabbare måltid? Servera som pasta med köttfärssås, toppa med ost och sallad.
Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om ni vill ha en lite starkare sås.

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Louise

11/24/2020

Super gott!!

Sara

7/4/2020

Glömde skriva, allra godast dagen efter! Lite vattning om den äts direkt.

Sara

7/4/2020

Jättegott! Tar i mer oregano och chilisås och lite chiliflakes också för mer smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 621 kCal
Fett 21 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 65 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept