En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
13 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Snabbare måltid? Servera som pasta med köttfärssås, toppa med ost och sallad.
Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om ni vill ha en lite starkare sås.
Kommentarer
Eva
2022-03-15Jag gjorde receptet helt utan vatten samt använde chilisås. Mycket gott!
Ulla katarina
2022-02-13En god och snabb rätt. Jag lydde rådet att INTE ta vatten. Jag tog endast krossade tomater i tetrapack 400 gr. Det blev lämplig konsistens på gratängen.Chilisåsen tog jag mer än 1 dl. Men det är ju en smaksak. jag provsmakade köttfärsrätten flera gånger innan jag toppade med riven ost. Det kan gott ätas som lördagsrätt. En superrätt enligt maken. Katarina
Birgitta
2022-02-06Snabbt,enkelt och gott,minskade vattenmängden till hälften då blev det perfekto