Köttfärs- och pastagratäng

En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
500 g passerade tomater
3 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 dl chilisås eller ketchup
1 1/2 dl riven ost
Till servering
1/2 isbergssallad
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett21 g
Salt3.5 g
Kolhydrater65 g
Protein40 g
Kommentarer
Hur mycket är en portion pasta?
Marie
2025-05-13Hej Marie! Mellan 8-100 g per portion brukar vi säga. Jag gör alltid på 100 g/portion då vi har några hungriga hemma hos mig. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-14Mycket gott! Smakade som lasagne. Tog krossade tomater istället för pastasås och endast ca 1 dl kokt vatten som jag lade buljongtärningen i så att den fick smälta. Blev perfekt konsistens och inte alls vattnig.
Sylwia
2025-05-04Blev fantastiskt gott! Och ungarna gillar det samtidigt som det inte är den ”vanliga” köttfärssåsen. Skickade i lite rosmarin och paprika-pulver också för att det verkligen inte skulle bli den ”vanliga”! Blev gött!
Kristian
2025-03-15