Köttfärs- och pastagratäng
En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.
Samarbete med:
Mutti
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
500 g Mutti Passata passerade tomater
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 dl chilisås eller ketchup
1 1/2 dl riven ost
Till servering
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett21 g
Salt3.5 g
Kolhydrater65 g
Protein40 g
Kommentarer
Basilika funkar lika bra som oregano 👍🏼enkelt o gott !
Marlene
2024-08-08Toppenrecept. Enkelt o gott
Sandra
2024-04-23Smakade som barnmat. Alldeles för lite kryddor i receptet.
Emil
2024-04-22