Köttfärs- och pastagratäng
En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
500 g Mutti Passata passerade tomater
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 dl chilisås eller ketchup
1 1/2 dl riven ost
Till servering
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett21 g
Salt3.5 g
Kolhydrater65 g
Protein40 g
Kommentarer
Enkelt och snabbt. Tänk på att krydda på ordentligt! Jag la i lite rester jag hade i kylen,majs ,paprika, oliver..you name it!
Charlotte
2024-10-27Jättegott. Jag använde mig av basilika samt oregano och slängde i Herbamare istället för salt. Använde Goudaost också. Blev jättegott till slut. Tack.
Vandad
2024-10-10Följer inte receptet slaviskt, ser det mer som inspiration. Senast tog jag tex creme fraiche istället för passerade tomater. Gott har det blivit varje gång!
Catarina
2024-10-08