Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärs- och pastagratäng

En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skiva löken. Fräs den och färsen i oljan i en gryta, krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och blanda ner oregano, tomater, vatten, buljongtärning och chilisås. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Häll pastan i en ugnssäker form och häll över köttfärssåsen. Toppa med osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Till servering: Skär salladen i bitar och servera till gratängen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Snabbare måltid? Servera som pasta med köttfärssås, toppa med ost och sallad.
Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om ni vill ha en lite starkare sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne rigate)
  • 1 gul lök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • 1 1/2 dl riven ost
Till servering
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2602 kJ / 621 kCal