Köttfärs- och pastagratäng
En vardagsklassiker som passar både stora och små! Koka pennepastan medan du fräser löken och färsen. Tillsätt oregano, tomater, chilisås och buljong och låt det koka ihop. Häll pastan och köttfärssåsen i en form och toppa med ost och grädda i ugnen.
Samarbete med:
Mutti
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
500 g Mutti Passata passerade tomater
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 dl chilisås eller ketchup
1 1/2 dl riven ost
Till servering
1/2 isbergssallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Snabbare måltid? Servera som pasta med köttfärssås, toppa med ost och sallad.
Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om ni vill ha en lite starkare sås.
Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om ni vill ha en lite starkare sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett21 g
Salt3.5 g
Kolhydrater65 g
Protein40 g
Kommentarer
Toppenrecept. Enkelt o gott
Sandra
2024-04-23Smakade som barnmat. Alldeles för lite kryddor i receptet.
Emil
2024-04-22God och lättlagad. Skippa vattnet och kom ihåg att smula ner buljongtärningen istället för att lägga ner den hel.
Sara
2024-04-22