Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka

Kyckling med orientalisk smak av spiskummin, sambal oelek och curry. Till den yoghurtmarinerade kycklingen serveras sval gurka med fin hetta av spansk peppar. Som alltid bör kyckling tillagas försiktigt i 150 graders värme för att inte bli torr och hård.

Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka

Ingredienser

4 portioner
1 dl  matyoghurt (10 %)
2 tsk  spiskummin
1 msk  sambal oelek
1 msk  curry
4   kycklingbröstfiléer

Gurka

1/2   gurka
1/2   rödlök
1   spansk peppar
1 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1   lime
1/2   kruka koriander
1   isbergssallad

För alla

Fri från ägg och gluten. Läs ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Gör laktosfri: byt matyoghurt till laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1112 KJ / 267 kCal
Fett3.7 g
Kolhydrater25.9 g
Protein30.9 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekt kycklingbröst
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tikkamasalagryta med färs
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Timjanstekt kyckling med sötsyrlig sallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gula kycklingspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga