Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka

2
0
Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka

Kyckling med orientalisk smak av spiskummin, sambal oelek och curry. Till den yoghurtmarinerade kycklingen serveras sval gurka med fin hetta av spansk peppar. Som alltid bör kyckling tillagas försiktigt i 150 graders värme för att inte bli torr och hård.

Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka

Ingredienser

4 portioner
1 dl matyoghurt (10 %)
2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek
1 msk curry
4 kycklingbröstfiléer

Gurka

1/2 gurka
1/2 rödlök
1 spansk peppar
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 lime
1/2 kruka koriander
1 isbergssallad

För alla

Fri från ägg och gluten. Läs ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Gör laktosfri: byt matyoghurt till laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1112 KJ / 267 kCal
Fett 3.7 g
Kolhydrater 25.9 g
Protein 30.9 g
Läs mer om näringsvärden