Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka
![Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71070/cf_259/yoghurtmarinerad_kyckling_med_het_gurka.jpg)
Kyckling med orientalisk smak av spiskummin, sambal oelek och curry. Till den yoghurtmarinerade kycklingen serveras sval gurka med fin hetta av spansk peppar. Som alltid bör kyckling tillagas försiktigt i 150 graders värme för att inte bli torr och hård.
![Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71070/cf_259/yoghurtmarinerad_kyckling_med_het_gurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl matyoghurt (10 %)
2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek
1 msk curry
4 kycklingbröstfiléer
Gurka
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 spansk peppar
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 lime
1/2 kruka koriander
1 isbergssallad
För alla
Fri från ägg och gluten. Läs ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Gör laktosfri: byt matyoghurt till laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1112 KJ / 267 kCal
Fett3.7 g
Kolhydrater25.9 g
Protein30.9 g
Kommentarer