Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Så gott det blir att marinera lax i salt, socker och peppar före stekning! Till fisken serverar du en sallad med strimlade morötter, skivad lök och lättkokad havssallat (en slags grönalg). Ringla över den smakrika dressingen och strö över sesamfröna. Servera med ris – och ta en tugga av Asien!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen på laxen och låt marinera ca 10 minuter.
  2. Lägg sallaten i rikligt med vatten ca 10 minuter.
  3. Skala och riv ingefäran. Dela, kärna ur och finhacka chilin.  
  4. Rör ihop soja, sesamolja, ingefära och chili till en dressing.  Smaksätt med pressad lime.
  5. Skala morötterna och löken, skär morötterna i tunna strimlor och skiva löken.
  6. Häll av sallaten och koka den hastigt i vatten. Låt den rinna av och blanda med dressingen, morötterna och löken och strö över sesamfröna.
  7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Stek laxen i olja en stekpanna ca 4 minuter på varje sida och servera med salladen och riset.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 port laxfilé
  • 75 g havssallat (grönalg)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk urkärnad finhackad spansk peppar
  • 3 msk japansk soja
  • 1 1/2 tsk sesamolja
  • 1 lime
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk rostade sesamfrön
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2307 kJ / 552 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB