Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Betyg 3.5 av 5.
62 personer har röstat
0
Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Så gott det blir att marinera lax i salt, socker och peppar före stekning! Till fisken serverar du en sallad med strimlade morötter, skivad lök och lättkokad havssallat (en slags grönalg). Ringla över den smakrika dressingen och strö över sesamfröna. Servera med ris – och ta en tugga av Asien!

Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  salt
1 tsk  strösocker
1 krm  nymalen svartpeppar
4   port laxfilé
75 g  havssallat (grönalg)
1 msk  finriven färsk ingefära
1 tsk  urkärnad finhackad spansk peppar
3 msk  japansk soja
1 1/2 tsk  sesamolja
1   lime
2   morötter
1   rödlök
1/2 msk  rostade sesamfrön
4   port ris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett21 g
Salt5.6 g
Kolhydrater56 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesiska vårrullar
Betyg 4.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad marinerad paprika med persilja och chili
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga