Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

62
0
Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Så gott det blir att marinera lax i salt, socker och peppar före stekning! Till fisken serverar du en sallad med strimlade morötter, skivad lök och lättkokad havssallat (en slags grönalg). Ringla över den smakrika dressingen och strö över sesamfröna. Servera med ris – och ta en tugga av Asien!

Skriv ut
Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk
salt
1 tsk
strösocker
1 krm
nymalen svartpeppar
4
port laxfilé
75 g
havssallat (grönalg)
1 msk
finriven färsk ingefära
1 tsk
urkärnad finhackad spansk peppar
3 msk
japansk soja
1 1/2 tsk
sesamolja
1
lime
2
morötter
1
rödlök
1/2 msk
rostade sesamfrön
4
port ris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2307 KJ / 552 kCal
Fett 21 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 56 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept