Sockersaltad lax med asiatisk havssallad
Så gott det blir att marinera lax i salt, socker och peppar före stekning! Till fisken serverar du en sallad med strimlade morötter, skivad lök och lättkokad havssallat (en slags grönalg). Ringla över den smakrika dressingen och strö över sesamfröna. Servera med ris – och ta en tugga av Asien!
Ingredienser
4 portioner
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm nymalen svartpeppar
4 port laxfilé
75 g havssallat (grönalg)
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk urkärnad finhackad spansk peppar
3 msk japansk soja
1 1/2 tsk sesamolja
1 lime
2 morötter
1 rödlök
1/2 msk rostade sesamfrön
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett21 g
Salt5.6 g
Kolhydrater56 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer