Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Indiska kycklingspett

De här indiska kycklingspetten blir kryddiga, vackert gula och är enkla att tillaga. Låt kycklingfiléerna dra i en läcker indisk marinad som du gör lätt av matlagningsyoghurt, garam masala, gurkmeja och kajennpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att blötlägga 12-14 spett i vatten om du använder träspett (för 4 port).
  2. Putsa filéerna och skär dem i långa bitar.
  3. Smaksätt yoghurten med garam masala, ingefära, gurkmeja och kajennpeppar. Lägg kycklingbitarna i blandningen. Låt marinera minst 1 timme i kylen.
  4. Sätt ugnen på 250°C, "grill".
  5. Trä kycklingen på spetten. Salta. Grilla i övre delen av ugnen i ca 4 minuter på varje sida.
  6. Servera gärna tillsammans med Doftande pilaffris med saffran, Mangosalsa och Limesås.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan