Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök

Denna marinerade aubergine med sting från chili och smak från grillad paprika och en riktigt god olivolja går relativt snabbt att laga, men behöver stå och dra ca 60 minuter. Perfekt som plockmat innan middagen med en bit bröd, chark och oliver eller varför inte på buffé bordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 buffé portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  2. Grilla eller stek aubergineskivorna och paprikabitarna mjuka i lite av olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 
  4. Hacka persiljan och riv citronskalet fint, blanda det med resten av olivoljan, vitlök och chili.
  5. Blanda ner auberginen och paprikan i marinade och låt stå minst en timme i rumstemperatur.
  6. Servera som plockmat till t ex chark och oliver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 6-8 buffé portioner
  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 citron (skalet)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3744 kJ / 894 kCal