Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök

Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
1
Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök

Denna marinerade aubergine med sting från chili och smak från grillad paprika och en riktigt god olivolja går relativt snabbt att laga, men behöver stå och dra ca 60 minuter. Perfekt som plockmat innan middagen med en bit bröd, chark och oliver eller varför inte på buffé bordet.

Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 aubergine
2 röda paprikor
1 dl olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1/2 kruka persilja
1/2 citron (skalet)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Minner mig om en lunch i Fano, en varm sommardag. Urgott!

Benkt

2020-06-24

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi3744 KJ / 894 kCal
Fett87 g
Salt3.5 g
Kolhydrater21 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Auberginecurry med tomat och kikärter
Betyg 3.3 av 5.
174 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Libanesisk pickles
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Maqlobeh – Arabisk risrätt med lammkött
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga