Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Denna marinerade aubergine med sting från chili och smak från grillad paprika och en riktigt god olivolja går relativt snabbt att laga, men behöver stå och dra ca 60 minuter. Perfekt som plockmat innan middagen med en bit bröd, chark och oliver eller varför inte på buffé bordet.
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 aubergine
2 röda paprikor
1 dl olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1/2 kruka persilja
1/2 citron (skalet)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi3744 KJ / 894 kCal
Fett87 g
Salt3.5 g
Kolhydrater21 g
Protein6 g
Kommentar
Minner mig om en lunch i Fano, en varm sommardag. Urgott!
Benkt
2020-06-24