Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gula kycklingspett

Ett riktigt smarrigt recept på kyckling. Du trär kycklingen på grillspett tillsammans med katrinplommon och lök. Marinera sedan spetten med en blandning av koriander, gurkmeja, spiskummin och kajennpeppar. Supersmarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala smålöken och förväll den i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Spola löken med kallt vatten och låt rinna av. Skär kycklingfiléerna i ca 1,5x1,5 cm stora tärningar. Trä upp kyckling, lök och katrinplommon växelvis på små grillspett.
  2. Blanda yoghurten med pressa vitlök och kryddor i en form. Lägg i spetten och vänd runt så att marinaden täcker hela spettet. Låt marinera 20-40 min i kylskåpet. Ta upp och låt spetten rinna av innan de grillas på utegrill eller i ugn ca 6 min per sida tills kycklingen är helt genomgrillad.
  3. Servera de nygrillade speten med basmatiris, gärna blandad med strimlad koriander eller persilja, Mangoraita och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 smålökar
  • 4 kycklingfiléer
  • 12 katrinplommon
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer