Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxspett med papayasallad

Bjud på en asiatisk middag med lax, ris och papaya i salladsblad. Papayasalladen gör du enkelt med gurka, röd peppar och salladslök. Laxen trär du upp på spett och steker innan du penslar den med sweet chili. Toppa med hackade jordnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skala, dela, kärna ur och skiva papayan och gurkan. Dela och kärna ur och strimla chilin fint. Ansa och strimla salladslöken fint.
  2. Blanda papaya, gurka, chili och salladslök, smaksätt med pressad limesaft.
  3. Spett: Skär bort skinnet på laxen och dela den i 8 lika stora, avlånga bitar (för 4 port). Trä upp dem på spetten.
  4. Stek spetten snabbt runt om i olivoljan ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg spetten på ett fat och pensla med sweet chili.
  5. Till servering: Servera spetten i salladsblad med ris, papayasallad, mynta och hackade jordnötter.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Papayasallad
  • 1 papaya
  • 1 gurka
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 4 salladslökar
  • 1 lime
Laxspett
  • 600 g laxfilé
  • 8 träspett (lägg dem i kallt vatten en stund innan grillning)
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl sweet chilisås
Till servering
  • ris
  • isbergssallad
  • färsk mynta
  • jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3191 kJ / 763 kCal