Vitlöksstekt kycklingbröst

Låt vitlök sätta smak på kycklingen! Marinera kycklingbröst i vitlök, stek hastigt och tillaga sen i ugn så blir den både saftig och smakrik. Servera med dina bästa tillbehör, som klyftpotatis, ris eller potatisgratäng.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklingbröstfilé
3 msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1429 KJ / 342 kCal
Fett25 g
Salt2.04 g
Kolhydrater1 g
Protein29 g
Kommentarer
❤️❤️❤️
Selma
2023-11-07Vad brukar ni ha för sås till riset?
Mari
2023-09-03Hej Mari! du kan exempelvis göra kyckling i gul currysås, receptet hittar du här https://www.ica.se/recept/kyckling-i-gul-currysas-725398/. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-07Menade att skriva att den fått 5 min till i ugnen… Blev fort och fel.
Mats
2023-01-21