Vitlöksstekt kycklingbröst

Betyg 4.4 av 5.
46 personer har röstat
6
Vitlöksstekt kycklingbröst

Låt vitlök sätta smak på kycklingen! Marinera kycklingbröst i vitlök, stek hastigt och tillaga sen i ugn så blir den både saftig och smakrik. Servera med dina bästa tillbehör, som klyftpotatis, ris eller potatisgratäng.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Vitlöksstekt kycklingbröst

Ingredienser

8 portioner
1200 g  kycklingbröstfilé
3 msk  olivolja
2   rivna vitlöksklyftor
2 tsk  salt
1 tsk  grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

❤️❤️❤️

Selma

2023-11-07

Vad brukar ni ha för sås till riset?

Mari

2023-09-03

Hej Mari! du kan exempelvis göra kyckling i gul currysås, receptet hittar du här https://www.ica.se/recept/kyckling-i-gul-currysas-725398/. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-07

Menade att skriva att den fått 5 min till i ugnen… Blev fort och fel.

Mats

2023-01-21

Näringsvärde per portion

Energi1429 KJ / 342 kCal
Fett25 g
Salt2.04 g
Kolhydrater1 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad hoisinkyckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pekingwraps
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkyckling
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga