Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Vitlöksstekt kycklingbröst

Låt vitlök sätta smak på kycklingen! Marinera kycklingbröst i vitlök, stek hastigt och tillaga sen i ugn så blir den både saftig och smakrik. Servera med dina bästa tillbehör, som klyftpotatis, ris eller potatisgratäng.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Rör ihop olja, vitlök, salt och peppar i en rymlig bunke. Blanda med kycklingfiléerna. Låt marinera i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1200 g kycklingbröstfilé
  • 3 msk olivolja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1429 kJ / 342 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer