Wok med sojafärs, svamp och salladsärtor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Wok med sojafärs, svamp och salladsärtor

Njut av en härlig wok på sojafärs, svamp och krispiga salladsärtor. Chili, lime och ingefära bidrar med den omisskännliga smaken av Thailand och Sydostasien.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina svampmixen och låt rinna av väl.
  2. Sojamajonnäs: Rör ihop majonnäs och soja.
  3. Woksås: Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen.
  4. Sojafärs: Ansa och dela champinjonerna. Stek all svamp och råkostsalladen i oljan i en wokpanna eller stor kastrull tills svampen får färg. Tillsätt sojafärs och woksås. Låt det bli varmt och smaka av med salt. Vänd ner salladsärtorna.
  5. Till servering: Servera med basmatiris och sojamajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojafärsen och majonnäsen i övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Sojamajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
Woksås
  • 1 dl sweet chili sauce
  • 1/2 dl färskpressad limesaft
  • 1 tsk malen chipotlechili
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk majsstärkelse
Sojafärs
  • 250 g champinjoner
  • 500 g fryst svampmix
  • 550 g råkostsallad
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g sojafärs
  • salt
  • 150 g salladsärtor
Till servering
  • basmatiris
Lägg till i inköpslistan