Nudelwok med hoisin och broccoli
Idag serveras en fräsch vegowok med mycket grönsaker. Smaksättaren är hoisin, lime och sesamfrön. Rostad lök och solrosskott toppar det hela och binder ihop rätten på ett utsökt sätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port risnudlar
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
250 g champinjoner
2 salladslökar
250 g broccoli
1 msk olja
1 msk sesamfrö
200 ml hoisinsås (woksås)
1 lime
1 dl rostad lök
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2276 KJ / 544 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater89 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott. Hade i lite quornbitar som jag stekte med lite soja tillsammans med sojabönorna. Lyssnade på kommentarerna och använde bara halva hoisin burken, blev bra 👌
Zelma
2023-09-03Mycket bättre nu tog bara 1/2 dl hoisin och blandade med lite grönsaksfond och soya
Peder
2023-06-18God! Kändes lite obalanserad i smaken, tror hoisinsåsen var lite för vinäger:ig för mig. Kan bli bra genom att spä ut med annat, kanske teriyakisås?
Amalie
2023-03-20