Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice

40
3
Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice

Ett måltid med lyxig, mör högrev med smakrik hoisin glaze passar utmärkt till vackert fried rice som innehåller både svamp och grönsaker. Prova, du kommer älska den!

Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev i bit
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 tsk finstött stjärnanis
2 tsk torkad koriander
2 msk sesamfrö
2 dl hoisinsås
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 tsk färskpressad limejuice
125 g salladslök
250 g ostronskivling eller champinjoner
1 röd paprika
2 ägg
2 msk olja
4 portioner kokt ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoi-sin såsen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: servera med vanligt kokt ris.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Emma

2022-08-19

Ett recept jag gör om och om igen.

Matteus

2021-10-06

Stekte köttet några minuter på varje sida, under tiden, krydda rikligt med salt peppar koriander och anis. Hade i ugnen 5 timmar, tog ut det och det gick att dela med två gafflar, på med glazen, tog extra vitlök för vi gillar de, sen höjde jag tempen till 180 och in en halvtimme för att det kändes som att köttet hade släppt ut en del vätska. Hade lock på, kanske därför... OTROLIGT GOTT! Ska nog till och med ta och bjuda svärföräldrarna på det :D

Sanne

2021-02-21

Det här är så gott!! Har dock aldrig varit med om att köttet behövt så många timmar ugnen. Snarare 2-3 h.

Näringsvärde per portion

Energi 3310 KJ / 791 kCal
Fett 38 g
Läs mer om näringsvärden