Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice
Ett måltid med lyxig, mör högrev med smakrik hoisin glaze passar utmärkt till vackert fried rice som innehåller både svamp och grönsaker. Prova, du kommer älska den!
Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev i bit
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 tsk finstött stjärnanis
2 tsk torkad koriander
2 msk sesamfrö
2 dl hoisinsås
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 tsk färskpressad limejuice
125 g salladslök
250 g ostronskivling eller champinjoner
1 röd paprika
2 ägg
2 msk olja
4 portioner kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3310 KJ / 791 kCal
Fett38 g
Kommentarer
Det var inte värt 8 tim i ugn, inte ens mört. Tror det blir bättre genom att koka köttet och sedan steka på för att få yta och därefter glaze på.
Andreas
2024-01-23Ett recept jag gör om och om igen.
Emma
2022-08-19Stekte köttet några minuter på varje sida, under tiden, krydda rikligt med salt peppar koriander och anis. Hade i ugnen 5 timmar, tog ut det och det gick att dela med två gafflar, på med glazen, tog extra vitlök för vi gillar de, sen höjde jag tempen till 180 och in en halvtimme för att det kändes som att köttet hade släppt ut en del vätska. Hade lock på, kanske därför... OTROLIGT GOTT! Ska nog till och med ta och bjuda svärföräldrarna på det :D
Matteus
2021-10-06