Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biff med cashewnötter

Förstklassig wok på biff med cashewnötter som är både enkel att tillaga och festlig att servera. Den milt laktritskryddiga hoisinsåsen ger fin kontrast till lök och paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg den strimlade biffen i en skål. Häll på hoisinsåsen, blanda runt och låt marinera medan resten görs.
  2. Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2–3 cm stora bitar.
  3. Rosta cashewnötterna i en torr och het stekpanna tills de fått lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Låt köttet rinna av i en sil, pressa lite så såsen rinner av. Spara såsen. Woka/stek köttet i hälften av oljan ca 3 minuter under omrörning. Ta upp och lägg på ett fat.
  5. Woka/stek lök och paprika i resten av oljan ca 2 minuter under omrörning. Krydda med chiliflakes och salt. Blanda i köttet och hoisinsåsen. Rör om och låt allt bli varmt. Strö över cashewnötterna.
  6. Till servering: Servera woken med ris.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut Hoisinsåsen till sojasås och sweet chili sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strimlad biff
  • 1 1/2 dl hoisinsås
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl cashewnötter (gärna naturella)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan