UNDER 30 MIN | Medel

Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

Svamp, cashewnötter och broccoli passar utmärkt ihop! När de dessutom får stekas tillsammans med bland annat salladslök och smaksättas med hoisinsås får du en smakrik och färgglad rätt med krisp i. Servera svampwoken på en bädd av ris, och gärna lite extra cashewnötter samt lime vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och riv svampen i bitar. Ansa och skär salladslöken och broccolin i bitar.
  3. Stek broccolin, svampen och salladslöken i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg tillbaka allt i stekpannan och strö över sesamfröna. Sänk värmen och blanda ner hoisinsåsen i stekpannan. Låt allt bli varmt.
  4. Skär limen i klyftor.
  5. Servera woken med ris, nötter, lime och solrosskott.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek gärna grönsakerna med lite chiliflakes för lite hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 150 g ostronskivling
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
  • 200 ml hoisinsås
  • 1 lime
  • 1 dl cashewnötter
  • 100 g ärt- eller solrosskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 2193 kJ / 523 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept