Svampwok med cashewnötter och hoisinsås
Svamp, cashewnötter och broccoli passar utmärkt ihop! När de dessutom får stekas tillsammans med bland annat salladslök och smaksättas med hoisinsås får du en smakrik och färgglad rätt med krisp i. Servera svampwoken på en bädd av ris, och gärna lite extra cashewnötter samt lime vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
150 g ostronskivling
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g broccoli
1 msk olja
1 msk sesamfrö
200 ml hoisinsås
1 lime
1 dl cashewnötter
100 g ärt- eller solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2193 KJ / 523 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick inte tag på ostronskivling så jag tog champinjoner och oystersås som är vår favoritsås i det asiatiska köket.
Åza
2024-08-20Den vad god och lättlagad men tyvärr för söt för min smak.
Hanna
2023-04-04Mycket gott och lättlagat. Champinjoner i hade varor grädde på toppen!
Camilla
2021-05-08