Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
6Klimatsmart
Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

Svamp, cashewnötter och broccoli passar utmärkt ihop! När de dessutom får stekas tillsammans med bland annat salladslök och smaksättas med hoisinsås får du en smakrik och färgglad rätt med krisp i. Servera svampwoken på en bädd av ris, och gärna lite extra cashewnötter samt lime vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
150 g  ostronskivling
1/2   påse salladslök (à 125 g)
250 g  broccoli
1 msk  olja
1 msk  sesamfrö
200 ml  hoisinsås
1   lime
1 dl  cashewnötter
100 g  ärt- eller solrosskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek gärna grönsakerna med lite chiliflakes för lite hetta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Den vad god och lättlagad men tyvärr för söt för min smak.

Hanna

2023-04-04

Mycket gott och lättlagat. Champinjoner i hade varor grädde på toppen!

Camilla

2021-05-08

Otroligt gott

Alexandra

2020-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2193 KJ / 523 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rispapperdumplings med svamp
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med hoisin och broccoli
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och cashewnötslasagne
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med cashewnötter
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga