Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

12
5 Klimatsmart
Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

Svamp, cashewnötter och broccoli passar utmärkt ihop! När de dessutom får stekas tillsammans med bland annat salladslök och smaksättas med hoisinsås får du en smakrik och färgglad rätt med krisp i. Servera svampwoken på en bädd av ris, och gärna lite extra cashewnötter samt lime vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Svampwok med cashewnötter och hoisinsås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
150 g
ostronskivling
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
broccoli
1 msk
olja
1 msk
sesamfrö
200 ml
hoisinsås
1
lime
1 dl
cashewnötter
100 g
ärt- eller solrosskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek gärna grönsakerna med lite chiliflakes för lite hetta.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Camilla

2021-05-08

Mycket gott och lättlagat. Champinjoner i hade varor grädde på toppen!

Alexandra

2020-09-18

Otroligt gott

Jukka

2020-05-29

Överraskande smaklös men kanske lite vitlök hade piggat upp detta.

Näringsvärde per portion

Energi 2193 KJ / 523 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept