Svamp- och cashewnötslasagne
Vi kan nästan lova att du inte provat en lasagne som denna. Här används nämligen ostronskivling, cashewnötter och pankoströbröd. Det kan låta aningen konstigt, men ikväll får ni testa och se om ni blir lika imponerade av smakkombinationen som oss!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g kastanjechampinjoner
150 g ostronskivling
1/2 purjolök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
200 g spenat
5 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
12 färska lasagneplattor
70 g naturella cashewnötter
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2815 KJ / 673 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater67 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
La till muschroom soya och riven delikatessost som höjde receptet till en högre nivå. En mycket uppskattad lasagne här hemma.
Malin
2023-05-20Lade också till extra krydda som soya,chili, peppar och kalvfond samt ost, det gjorde susen!
Denise
2023-01-24Jag la till lite soya, vitt vin och svampfond. Alla tyckte den var jättegod!
Gunilla
2022-12-29