Rispapperdumplings med svamp

Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
10Klimatsmart
Rispapperdumplings med svamp

Visste du att rispapper fungerar utmärkt att göra dumplings av? Här fyller vi dem med stekt strimlad svamp, salladskål och morot och serverar med smakrik hoisinsås att doppa i.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Rispapperdumplings med svamp

Ingredienser

ca 15-17 st
250 g salladskål
250 g ostronskivling
1 morot (à ca 80 g)
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja till stekning
1 1/2 msk finriven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 förp rispapper (à ca 135 g)
neutral rapsolja att steka i

Till servering

3 msk rostade sesamfrön
hoisinsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

inte särskilt bra resultat. Tog en evighet att göra, långt över en timma! Körde några med enkelt papper, alla gick sönder Körde dubbelt papper, då var dem krispiga i 10 minuter, sen klibbade allt ihop på uppläggningsfatet! Kan inte rekommenderas

Johan

2024-04-20

Väldigt goda smaker. Bra balans på allt. Kan dock tänka mig att det blir ett jämnare, bättre och krispigare resultat i en fritös. Vi ska prova det nästa gång 😃

Jessica

2024-02-11

Följer man anvisningarna på rispapper förpackningen så gick det jätte bra. Goda

Nadja

2024-01-31

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per dumpling, utan hoisinsås.
Energi221 KJ / 53 kCal
Fett1 g
Salt0.54 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatiscrisp med svampsurprise
Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga