Rispapperdumplings med svamp
Visste du att rispapper fungerar utmärkt att göra dumplings av? Här fyller vi dem med stekt strimlad svamp, salladskål och morot och serverar med smakrik hoisinsås att doppa i.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
ca 15-17 st
250 g salladskål
250 g ostronskivling
1 morot (à ca 80 g)
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja till stekning
1 1/2 msk finriven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 förp rispapper (à ca 135 g)
neutral rapsolja att steka i
Till servering
3 msk rostade sesamfrön
hoisinsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per dumpling, utan hoisinsås.
Energi221 KJ / 53 kCal
Fett1 g
Salt0.54 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
inte särskilt bra resultat. Tog en evighet att göra, långt över en timma! Körde några med enkelt papper, alla gick sönder Körde dubbelt papper, då var dem krispiga i 10 minuter, sen klibbade allt ihop på uppläggningsfatet! Kan inte rekommenderas
Johan
2024-04-20Väldigt goda smaker. Bra balans på allt. Kan dock tänka mig att det blir ett jämnare, bättre och krispigare resultat i en fritös. Vi ska prova det nästa gång 😃
Jessica
2024-02-11Följer man anvisningarna på rispapper förpackningen så gick det jätte bra. Goda
Nadja
2024-01-31