Wienerschnitzel

Betyg 3.6 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Klassiska tillbehör till wienerschnitzel är citronklyftor, kapris, persilja och kanske ansjovis. Vill du servera en sås till schnitzeln kan du göra ansjovisdippen i tipstexten, smaksätta brynt smör med kapris eller göra en klassisk bearnaisesås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

En nystekt schnitzel på en tallrik med gröna ärtor ugnsrostad potatis och toppad med kapris och en kvist persilja.

Ingredienser

4 portioner

Wienerschnitzel

4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g)
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd
smör
rapsolja

Serveringsförslag

kapris
citronklyftor
gröna ärtor
ugnsrostad potatis (se länk i texten)
färsk persilja
dipp på ansjovis och crème fraiche (se tipstext)

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott. Jag bankade ut fläskytterfile och det blev lika gott. Ett kul och annorlunda sätt att äta schnitzel på.

    Marie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag men med smör och rapsolja till stekning.
Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett16 g
Salt1.4 g
Kolhydrater27 g
Protein28 g

Testa liknande recept

  • Skinkschnitzel med citron och kapris
    Betyg 3 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Schnitzel med ärter och mos
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig schnitzel med kapriscrème
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad