Wienerschnitzel

Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Klassiska tillbehör till wienerschnitzel är citronklyftor, kapris, persilja och kanske ansjovis. Vill du servera en sås till schnitzeln kan du göra ansjovisdippen i tipstexten, smaksätta brynt smör med kapris eller göra en klassisk bearnaisesås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Ingredienser
4 portioner
Wienerschnitzel
4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g)
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd
smör
rapsolja
Serveringsförslag
kapris
citronklyftor
gröna ärtor
ugnsrostad potatis (se länk i texten)
färsk persilja
dipp på ansjovis och crème fraiche (se tipstext)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag men med smör och rapsolja till stekning.
Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett16 g
Salt1.4 g
Kolhydrater27 g
Protein28 g
Kommentar
1 stVäldigt gott. Jag bankade ut fläskytterfile och det blev lika gott. Ett kul och annorlunda sätt att äta schnitzel på.
Marie