Krispig schnitzel med kapriscrème
Denna härliga schnitzel steks på medelvärme tills den får en fin gyllenbrun yta. Att panera i panko gör även att det blir extra krispigt och gott. Bryt av med svalkande crème fraiche med smak av citron och kapris och servera med nykokta bönor och potatis. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Schnitzel
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 ägg
ca 600 g skinkschnitzel
3 msk dijonsenap
2 msk olja
Kapriscrème
2 msk kapris
1/2 citron
2 dl crème fraiche
Bönor
150 g haricots verts (bönor)
Till servering
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett33 g
Salt2.2 g
Kolhydrater60 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kapriskrämen mycket god. Schnitzeln behöver salt och peppar. Bra recept.
Mikael
2017-04-26