Krispig schnitzel med kapriscrème

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
1
Krispig schnitzel med kapriscrème

Denna härliga schnitzel steks på medelvärme tills den får en fin gyllenbrun yta. Att panera i panko gör även att det blir extra krispigt och gott. Bryt av med svalkande crème fraiche med smak av citron och kapris och servera med nykokta bönor och potatis. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Krispig schnitzel med kapriscrème

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Schnitzel

1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 ägg
ca 600 g skinkschnitzel
3 msk dijonsenap
2 msk olja

Kapriscrème

2 msk kapris
1/2 citron
2 dl crème fraiche

Bönor

150 g haricots verts (bönor)

Till servering

1 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Kapriskrämen mycket god. Schnitzeln behöver salt och peppar. Bra recept.

Mikael

2017-04-26

Näringsvärde per portion

Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett33 g
Salt2.2 g
Kolhydrater60 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Schnitzel med kapriskräm
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron- och kaprissmör
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron och kapris
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med kaprisdipp
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga