Krispig schnitzel med kapriscrème

13
1
Krispig schnitzel med kapriscrème

Denna härliga schnitzel steks på medelvärme tills den får en fin gyllenbrun yta. Att panera i panko gör även att det blir extra krispigt och gott. Bryt av med svalkande crème fraiche med smak av citron och kapris och servera med nykokta bönor och potatis. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Krispig schnitzel med kapriscrème

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Schnitzel

1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 ägg
ca 600 g skinkschnitzel
3 msk dijonsenap
2 msk olja

Kapriscrème

2 msk kapris
1/2 citron
2 dl crème fraiche

Bönor

150 g haricots verts (bönor)

Till servering

1 hjärtsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Blanda gärna lite rosmarin i paneringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Mikael

2017-04-26

Kapriskrämen mycket god. Schnitzeln behöver salt och peppar. Bra recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2993 KJ / 715 kCal
Fett 33 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden