Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Krispig schnitzel med kapriscrème

Denna härliga schnitzel steks på medelvärme tills den får en fin gyllenbrun yta. Att panera i panko gör även att det blir extra krispigt och gott. Bryt av med svalkande crème fraiche med smak av citron och kapris och servera med nykokta bönor och potatis. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skär potatisen i klyftor lägg dem i en bunke. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Schnitzel: Häll upp mjölet och pankon på varsin tallrik. Vispa upp ägget på en tallrik.  
  5. Pensla båda sidorna på köttet med senapen. Vänd dem sedan i mjöl, ägg och sist i pankon. 
  6. Kapriscrème: Hacka kaprisen och riv skalet av citronen. Blanda det med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  7. Bönor: Lägg bönorna i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt dem rinna av.
  8. Schnitzel: Stek schnitzlarna på medelvärme i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  9. Till servering: Servera schnitzlarna med bönor, sallad, kapriscrème och potatis.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Blanda gärna lite rosmarin i paneringen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Schnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd (gärna panko)
  • 1 ägg
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 msk olja
Kapriscrème
  • 2 msk kapris
  • 1/2 citron
  • 2 dl crème fraiche
Bönor
  • 150 g haricots verts
Till servering
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2993 kJ / 715 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer