Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Här serveras köttet med ugnsbakad purjolök och körsbärstomater som toppas med rosmarin samt salt och peppar. Det fluffiga potatismoset serverar du vid sidan av köttet och middagen är klar att äta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
Bakad purjolök
1 purjolök
2 msk smör
250 g körsbärstomater
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett29 g
Salt2.22 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer