Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

0
0
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

Här serveras köttet med ugnsbakad purjolök och körsbärstomater som toppas med rosmarin samt salt och peppar. Det fluffiga potatismoset serverar du vid sidan av köttet och middagen är klar att äta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
2 msk
smör

Bakad purjolök

1
purjolök
2 msk
smör
250 g
körsbärstomater
-
salt
-
peppar
1/2
kruka rosmarin
ca 600 g
skinkschnitzel
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 615 kCal
Fett 29 g
Salt 2.22 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept