Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

Här serveras köttet med ugnsbakad purjolök och körsbärstomater som toppas med rosmarin samt salt och peppar. Det fluffiga potatismoset serverar du vid sidan av köttet och middagen är klar att äta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar och koka den.
  3. Bakad purjolök: Ansa och dela purjolöken på längden. Skölj och låt rinna av. Dela bitarna på längden och lägg i en ugnssäker form och klicka på smöret. Dela tomaterna och lägg i formen. Salta och peppra. Hacka rosmarinen och strö över. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll av vattnet från potatisen. Krossa potatisen och vispa ner varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek köttet i oljan ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera köttet med potatismos, purjolök och tomater.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
Bakad purjolök
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2575 kJ / 615 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept