Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

Här serveras köttet med ugnsbakad purjolök och körsbärstomater som toppas med rosmarin samt salt och peppar. Det fluffiga potatismoset serverar du vid sidan av köttet och middagen är klar att äta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör

Bakad purjolök

1 purjolök
2 msk smör
250 g körsbärstomater
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett29 g
Salt2.22 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddig curry med kokosmjölk och koriander
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gräddig löksås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med blomkålsallad
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med krämig potatissallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med champinjonsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga