Schnitzel med ärter och mos

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Schnitzel med ärter och mos

En saftig och god kötträtt med skinkschnitzel, gröna ärter, schalottenlök, hackad dill och krämigt potatismos. Vänd skinkskivorna i vetemjöl och stek dem i lite matfett några minuter på varje sida. Servera med det fluffiga potatismoset, ärter och citron skuren i klyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Schnitzel med ärter och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  potatis
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
salt och peppar

Schnitzel

1 dl  vetemjöl
salt och peppar
ca 600 g  skivad skinkschnitzel
3 msk  smör eller margarin
250 g  gröna ärtor
1   schalottenlök
1 msk  hackad dill
1   citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2197 KJ / 525 kCal
Fett12.4 g
Kolhydrater56 g
Protein41.8 g

Testa liknande recept

Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron och kapris
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med potatisstomp
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gräddig löksås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga