Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel med ärter och mos

En saftig och god kötträtt med skinkschnitzel, gröna ärter, schalottenlök, hackad dill och krämigt potatismos. Vänd skinkskivorna i vetemjöl och stek dem i lite matfett några minuter på varje sida. Servera med det fluffiga potatismoset, ärter och citron skuren i klyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Skala, dela och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Rör ner varm mjölk och smaka av med salt och peppar.
  2. Schnitzel: Blanda vetemjöl, 2 krm peppar och 1 tsk salt på en tallrik.
  3. Vänd skinkskivorna i vetemjölet. Stek köttet i hälften av matfettet några minuter på varje sida.
  4. Lägg ärterna i en sil och spola dem med vatten så att de tinar.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Fräs löken i resten av matfettet och blanda ner ärterna. Låt ärterna bli varma och krydda med salt och peppar. Vänd ner dillen.
  7. Skär citronen i klyftor.
  8. Servera schnitzlarna med potatismos, ärter och citron.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • salt och peppar
Schnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 3 msk smör eller margarin
  • 250 g gröna ärter
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2197 kJ / 525 kCal