Schnitzel med ärter och mos

15
0
Schnitzel med ärter och mos

En saftig och god kötträtt med skinkschnitzel, gröna ärter, schalottenlök, hackad dill och krämigt potatismos. Vänd skinkskivorna i vetemjöl och stek dem i lite matfett några minuter på varje sida. Servera med det fluffiga potatismoset, ärter och citron skuren i klyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Schnitzel med ärter och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
salt och peppar

Schnitzel

1 dl vetemjöl
salt och peppar
ca 600 g skivad skinkschnitzel
3 msk smör eller margarin
250 g gröna ärtor
1 schalottenlök
1 msk hackad dill
1 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2197 KJ / 525 kCal
Fett 12.4 g
Kolhydrater 56 g
Protein 41.8 g
Läs mer om näringsvärden