Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Stekt kalvschnitzel med kantareller, tomat och färsk lök

Fräscht och ljuvligt recept på smörstekta schnitzlar av kalvkött. De stekta kalvschnitzlarna med kantareller, tomat och färsk lök serveras tillsammans med stekt potatis för en mättande och god vardagsmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs kantarellerna. Salta och peppra. Tillsätt den färska löken och tomaterna. Smaka av röran och strö lite persilja över.
  2. Banka ut schnitzlarna och salta och peppra dem. Panera i vetemjöl. Stek dem i smör, 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp schnitzlarna och häll kantarellerna över. Stek potatisen och strö på lite salt och socker. Strö lite persilja över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kalvschnitzlar
  • vetebröd (till panering)
  • smör (att steka i)
  • 1 l kantareller
  • salt och peppar
  • 4 skalade och urkärnade tomater
  • 12 färska lökar
  • kokt skivad potatis (att steka)
  • lite salt
  • lite socker
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer