Skinkschnitzel med citron och kapris

Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
0
Skinkschnitzel med citron och kapris

Skinkschnitzel med citron och kapris är ett ljuvligt recept där såsen gör det lilla extra. Potatisen klyftas och steks mitt i ugnen till en fin gyllenbrun färg. Såsen får smak av rivet citronskal, kapris och dragon som tillsammans blandats i crème fraiche. Servera schnitzeln med potatis, krispiga sockerärter och sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Skinkschnitzel med citron och kapris

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Sås

1 citron
2 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
150 g sockerärtor

Skinkschnitzel

ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gräddig löksås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig curry med kokosmjölk och koriander
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med blomkålsallad
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga