Skinkschnitzel med citron och kapris
Skinkschnitzel med citron och kapris är ett ljuvligt recept där såsen gör det lilla extra. Potatisen klyftas och steks mitt i ugnen till en fin gyllenbrun färg. Såsen får smak av rivet citronskal, kapris och dragon som tillsammans blandats i crème fraiche. Servera schnitzeln med potatis, krispiga sockerärter och sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Sås
1 citron
2 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
150 g sockerärtor
Skinkschnitzel
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer