Skinkschnitzel med citron och kapris

56
0
Skinkschnitzel med citron och kapris

Skinkschnitzel med citron och kapris är ett ljuvligt recept där såsen gör det lilla extra. Potatisen klyftas och steks mitt i ugnen till en fin gyllenbrun färg. Såsen får smak av rivet citronskal, kapris och dragon som tillsammans blandats i crème fraiche. Servera schnitzeln med potatis, krispiga sockerärter och sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Skinkschnitzel med citron och kapris

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Sås

1 citron
2 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
150 g sockerärtor

Skinkschnitzel

ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden