Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
0
Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

Bjud på saftiga wallenbergare till middag. Biffarna gör du på kalvfärs och grädde och i det här receptet serveras de med den något bortglömda roten svartrot. Med timjans karaktäristiska smak rostas svartroten i ugn med morötter och potatis. Som tillbehör passar en härlig sås gjord på bland annat grädde och soja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g svartrötter
2 morötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk timjan

Sås

2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk oxfond eller köttbuljongtärning (1 msk fond motsvarar 1/2 tärning)
1/2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse

Wallenbergare

ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl ströbröd
1 msk smör

Topping

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3158 KJ / 755 kCal
Fett47.1 g
Salt2.98 g
Kolhydrater53.4 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar med Caponata
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga