Wallenbergare med timjanrostade svartrötter
Bjud på saftiga wallenbergare till middag. Biffarna gör du på kalvfärs och grädde och i det här receptet serveras de med den något bortglömda roten svartrot. Med timjans karaktäristiska smak rostas svartroten i ugn med morötter och potatis. Som tillbehör passar en härlig sås gjord på bland annat grädde och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
Rotfrukter
Sås
Wallenbergare
Topping
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer