Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

37
0
Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

Bjud på saftiga wallenbergare till middag. Biffarna gör du på kalvfärs och grädde och i det här receptet serveras de med den något bortglömda roten svartrot. Med timjans karaktäristiska smak rostas svartroten i ugn med morötter och potatis. Som tillbehör passar en härlig sås gjord på bland annat grädde och soja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g svartrötter
2 morötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk timjan

Sås

2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk oxfond eller köttbuljongtärning (1 msk fond motsvarar 1/2 tärning)
1/2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse

Wallenbergare

ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl ströbröd
1 msk smör

Topping

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3158 KJ / 755 kCal
Fett 47.1 g
Salt 2.98 g
Kolhydrater 53.4 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden