Wallenbergare med timjanrostade svartrötter
Bjud på saftiga wallenbergare till middag. Biffarna gör du på kalvfärs och grädde och i det här receptet serveras de med den något bortglömda roten svartrot. Med timjans karaktäristiska smak rostas svartroten i ugn med morötter och potatis. Som tillbehör passar en härlig sås gjord på bland annat grädde och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
375 g svartrötter
2 morötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk timjan
Sås
2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk oxfond eller köttbuljongtärning (1 msk fond motsvarar 1/2 tärning)
1/2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse
Wallenbergare
ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl ströbröd
1 msk smör
Topping
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3158 KJ / 755 kCal
Fett47.1 g
Salt2.98 g
Kolhydrater53.4 g
Protein34.9 g
Kommentarer