Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
1
Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka

Klassiska Wallenbergare görs på kalvfärs och grädde men här har de istället för potatismos får sällskap av en len rotsakspuré och inlagd gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka

Ingredienser

4 portioner

Rotsakspuré

500 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk smör eller margarin
salt
peppar

Sötsyrlig gurka

2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
6 msk vatten
1/2 gurka
1/2 kruka bladpersilja

Wallenbergare

500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Rotsakspurén var fantastiskt god. Kommer att göra den flera gånger.

Tomas

2012-03-04

Näringsvärde per portion

Energi2968 KJ / 709 kCal
Fett50.3 g
Kolhydrater52.9 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thaigryta med broccoli
Betyg 2.8 av 5.
256 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga