Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka
Klassiska Wallenbergare görs på kalvfärs och grädde men här har de istället för potatismos får sällskap av en len rotsakspuré och inlagd gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
Rotsakspuré
500 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
Sötsyrlig gurka
2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
6 msk vatten
1/2 gurka
1/2 kruka bladpersilja
Wallenbergare
500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 709 kCal
Fett50.3 g
Kolhydrater52.9 g
Protein39 g
Kommentar
Rotsakspurén var fantastiskt god. Kommer att göra den flera gånger.
Tomas
2012-03-04