Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
1
Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Wallenbergaren är en älskad pannbiff gjord på finmald kalvfärs och grädde. Här serveras den till rostad potatis och svartrot, den något bortglömda lilla roten med en delikat lite sötaktig smak. Servera med en gräddsås kryddad med timjan. En kanonmiddag full av rustika smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

375 g svartrötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar

Timjansås

2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk mörk oxfond eller köttbuljongtärning (1 1/2 msk oxfond motsvarar 1 köttbuljongtärning)
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse

Wallenbergare

ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk smör eller margarin
1/2 isbergssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Gott. Gjort det två gånger och kommer göra det igen. Rostade inte rotfrukter till utan hade vanlig kokt potatis.

Barbro

2014-09-13

Näringsvärde per portion

Energi3194 KJ / 765 kCal
Fett49.8 g
Kolhydrater51.5 g
Protein33.6 g

Testa liknande recept

Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wallenbergare med timjanrostade svartrötter
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wallenbergare
Betyg 4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärter med Wallenbergare
Betyg 2.9 av 5.
186 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttiga grilltillbehör!
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga