Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

23
1
Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Wallenbergaren är en älskad pannbiff gjord på finmald kalvfärs och grädde. Här serveras den till rostad potatis och svartrot, den något bortglömda lilla roten med en delikat lite sötaktig smak. Servera med en gräddsås kryddad med timjan. En kanonmiddag full av rustika smaker!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

375 g
svartrötter
600 g
fast potatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Timjansås

2 dl
vatten
1 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
1 1/2 msk
mörk oxfond eller köttbuljongtärning (1 1/2 msk oxfond motsvarar 1 köttbuljongtärning)
1 tsk
kinesisk soja
1 tsk
timjan
1 1/2 msk
majsstärkelse

Wallenbergare

ca 500 g
kalvfärs
1 1/2 dl
vispgrädde
1
ägg
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 dl
ströbröd
1 msk
smör eller margarin
1/2
isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Barbro

2014-09-13

Gott. Gjort det två gånger och kommer göra det igen. Rostade inte rotfrukter till utan hade vanlig kokt potatis.

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 765 kCal
Fett 49.8 g
Kolhydrater 51.5 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept