Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås
Wallenbergaren är en älskad pannbiff gjord på finmald kalvfärs och grädde. Här serveras den till rostad potatis och svartrot, den något bortglömda lilla roten med en delikat lite sötaktig smak. Servera med en gräddsås kryddad med timjan. En kanonmiddag full av rustika smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
375 g svartrötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Timjansås
2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk mörk oxfond eller köttbuljongtärning (1 1/2 msk oxfond motsvarar 1 köttbuljongtärning)
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse
Wallenbergare
ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk smör eller margarin
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3194 KJ / 765 kCal
Fett49.8 g
Kolhydrater51.5 g
Protein33.6 g
Kommentar
Gott. Gjort det två gånger och kommer göra det igen. Rostade inte rotfrukter till utan hade vanlig kokt potatis.
Barbro
2014-09-13