Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås

5
1
Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås

En välsmakande version av klassisk köttfärslimpa där vi bytt ut nötfärsen mot kalvfärs. Denna fabulösa kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås blir snabbt en favorit för hela familjen och kan avnjutas när som helst på året.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013

Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås

Ingredienser

4 portioner

Färslimpor

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk gärna 1,5 %
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar

Rostade rotfrukter

375 g svartrötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 rött äpple

Timjansås

2 dl vatten
1 dl mjölk gärna 1,5 %
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning eller 1 1/2 msk mörk oxfond
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Agneta

2013-02-20

Väldigt god sås! Det andra var också gott, men lite färglöst.

Näringsvärde per portion

Energi 1715 KJ / 411 kCal
Fett 35.2 g
Kolhydrater 52.5 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden