Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås
En välsmakande version av klassisk köttfärslimpa där vi bytt ut nötfärsen mot kalvfärs. Denna fabulösa kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås blir snabbt en favorit för hela familjen och kan avnjutas när som helst på året.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013
Ingredienser
4 portioner
Färslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk gärna 1,5 %
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
Rostade rotfrukter
375 g svartrötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 rött äpple
Timjansås
2 dl vatten
1 dl mjölk gärna 1,5 %
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning eller 1 1/2 msk mörk oxfond
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett35.2 g
Kolhydrater52.5 g
Protein9 g
Kommentar
Väldigt god sås! Det andra var också gott, men lite färglöst.
Agneta
2013-02-20