Wallenbergare med nya tillbehör

7
1
Wallenbergare med nya tillbehör

Saftiga Wallenbergare där du byter ut de klassiska tillbehören mot färgglada grönsaker som paprika och zucchini. Servera med små polenta- och mozzarellaburgare som steks i smakrik olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Wallenbergare med nya tillbehör

Ingredienser

4 portioner
400 g kalvfärs
1 äggula
1 dl grädde
3 msk fint hackad gul lök
smör till stekning

Polenta

1/2 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 dl polentagryn
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
olivolja till stekning

Grillade grönsaker

1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
3 kvistar färsk timjan
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Eva

2008-03-03

We tried the dish in Andover outside Boston the 2nd of March. Six adults and a baby and all of us liked it a lot. Will do it again.