Vegonuggets med kålrabbisallad
Se till att du får med lite av varje i din tugga, och du kommer förstå storheten i denna rätt! Potatisen lägger en mild bas, kålrabbin med en syrlighet från limen som droppats över. Nuggets som steks gyllene i pannan tillför ihop med sojamajonnäsen en sälta som sätter pricken över i:et!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
Kålrabbi
1 kålrabbi (à ca 250 g)
1 lime
1 tsk rapsolja
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Nuggets
3 förp vegonuggets (à 200 g)
1 1/2 msk rapsolja
Majonnäs
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3325 KJ / 796 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tog vegansk majonnäs, blev en bättre rätt tycker vi, annars ok.
Tommy
2022-01-13Kålrabbin blev lite för syrlig för min smak, men annars helt ok för min första hemmalagade vegomåltid.
Linus
2022-01-10