Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Smakrik och väldigt god blir kålrabbin när du först steker den och sedan skedar över det grymt goda yuzusmöret. Smöret som först bryns och därefter blandas med gari och yuzu får en härligt god smak som passar perfekt till kålrabbin. Toppa gärna med lite krasse.

Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 kålrabbi (à ca 500 g)
2 msk matolja
salt
svartpeppar
3 msk sesamfrö
100 g smör
1 msk yuzu- lime- eller grapefruktjuice
3 msk gari (inlagd ingefära)
1 ask krasse (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett36 g
Salt1.2 g
Kolhydrater9 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Kålrabbi- och spetskålsslaw
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegonuggets med kålrabbisallad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga