Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

1
0
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Smakrik och väldigt god blir kålrabbin när du först steker den och sedan skedar över det grymt goda yuzusmöret. Smöret som först bryns och därefter blandas med gari och yuzu får en härligt god smak som passar perfekt till kålrabbin. Toppa gärna med lite krasse.

Skriv ut
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
1
kålrabbi (à ca 500 g)
2 msk
matolja
-
salt
-
svartpeppar
3 msk
sesamfrö
100 g
smör
1 msk
yuzu- lime- eller grapefruktjuice
3 msk
gari (inlagd ingefära)
1
ask krasse (à 100 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.



Gör så här

Tips

Yuzu hittar du i asiatiska hyllan på välsorterade butiker, om du inte hittar Yuzu kan den ersättas med saft från lime eller blodgrapefrukt.

Ringla lite sesamolja över.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1682 KJ / 402 kCal
Fett 36 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept