Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger

3
1
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger

Baka kålrabbin i ugnen. Du får fram en fantastisk smörig och god smak. Den ugnsbakade kålrabbin tar lite tid i ugnen men är väl värd att vänta på. Servera gärna kålrabbin exempelvis till lax.

Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger

Ingredienser

4 portioner
1 kålrabbi (à ca 500 g)
75 g smör
salt
svartpeppar
3 msk kapris (bär och spad)
1 kruka persilja
2 dl krutonger

För alla

Kontrollera noga innehållet i krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Nina

2022-01-30

Jag hade lite ont om tid så jag skar kålrabbin i bitar och körde dem bara 30 minuter i ugnen, men följde receptet i övrigt. Blev gott ändå! Kaprisen gav verkligen fin sälta åt kålrabbin. Ska testa helbakad nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 919 KJ / 220 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden