Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Baka kålrabbin i ugnen. Du får fram en fantastisk smörig och god smak. Den ugnsbakade kålrabbin tar lite tid i ugnen men är väl värd att vänta på. Servera gärna kålrabbin exempelvis till lax.
Ingredienser
4 portioner
1 kålrabbi (à ca 500 g)
75 g smör
salt
svartpeppar
3 msk kapris (bär och spad)
1 kruka persilja
2 dl krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi919 KJ / 220 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer
Sjukt god blev det. Tog vitlökspulver och örtsalt och kryddade med också. Efter den var klar klippte jag ner bladen från kålrabbin och rörde om.
Linnéa
2023-07-25Mycket gott & roten lagar ju sig själv, så busenkelt!
Cecilia
2022-10-28Jag hade lite ont om tid så jag skar kålrabbin i bitar och körde dem bara 30 minuter i ugnen, men följde receptet i övrigt. Blev gott ändå! Kaprisen gav verkligen fin sälta åt kålrabbin. Ska testa helbakad nästa gång.
Nina
2022-01-30