Wallenbergare med kålrabbisallad

Betyg 3.2 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Wallenbergare med kålrabbisallad

Saftiga wallenbergare med kålrabbisallad och en delikat timjansås som smaksatts med vitt matlagningsvin. Såsen tillagas samtidigt som wallenbergarna steks färdigt i ugnen genom att vin, mjölk, grädde kokats upp och kryddats med timjan. Som tillbehör serveras en sötsyrlig kålrabbi och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015

Wallenbergare med kålrabbisallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kålrabbisallad

1 kålrabbi
1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat

Wallenbergare

ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk smör

Timjansås

1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 msk majsstärkelse

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett32 g
Salt4.8 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Vegonuggets med kålrabbisallad
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad