Wallenbergare

Betyg 4 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 43 kommentarer
Wallenbergare

Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Och så syrliga rårörda lingon till såklart.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Wallenbergare

500 g finmalen kalvfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
50 g smör

Potatispuré

800 g potatis
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
50 g smör
1 tsk finrivet citronskal
1 krm riven muskot
ca 1/2 tsk salt

Ärter

1 dl vatten
2 msk smör
1/2 finhackad gul lök
2 krm salt
200 g frysta gröna ärtor

Till servering

ca 50 - 100 g brynt smör
rårörda lingon

Gör så här

00:15:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

43 st
  • Enkel och bra recept. Kommer definitivt göra om dem … mums, så God! Följde allt till pricken. Ni som klagar på att det är för mycke vätska … uppmärksamma om att det är 3 ägggulor och inte hela ägg !!!

    Tashkin

  • Alldeles för mycket vätska i receptet. Synd att jag inte såg kommentarerna innan. Receptet borde uppdateras!!!

    Sarah

  • Gott som bara den!

    Marie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion och inklusive 25 g brynt smör och 1 msk rårörda lingon till servering.
Energi5620 KJ / 1343 kCal
Fett105 g
Salt4.59 g
Kolhydrater67 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Småländska wallenbergare
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wallenbergare med timjansky och lingon
    Betyg 1.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wallenbergare med kålrabbisallad
    Betyg 3.2 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad