Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtmarinerad kyckling med bulgursallad

En riktigt smarrig kycklingrätt med smak av örter. Servera den stekta kycklingen tillsammans med en härlig sallad av bulgur, broccoli, tomat, gurka och citron. Nyttigt, gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  3. Dela broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten ca 5 min.
  4. Skölj och tärna tomater och gurka.
  5. Halvera och pressa saften ur citronen. Blanda citronsaften med olja, salt och peppar.
  6. Blanda grönsaker och dressing med den kokta bulguren.
  7. Servera kycklingen vid sidan om bulgursalladen.

För alla

Byt ut bulguren till ris eller quinoa om du inte tål gluten.

Tips

Servera färskt bröd, turkisk eller grekisk matyoghurt och skivad melon vid sidan om. Det går även bra att använda fullkornsris i stället för bulgur.

Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot en burk kikärter och en burk röda bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning marinerad kyckling
  • 3 dl bulgur
  • 4 tomater
  • 2 broccolihuvuden
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan