Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bulgursallad med böckling

Fräsch bulgursallad med färska kryddor toppad med böckling. Perfekt som lunchmål eller middag! Garnera gärna salladen med extra citron och en knippe persilja eller mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp bulgur och buljong i en kastrull.
  2. Dra den av värmen och låt stå med lock på i 20 minuter. Häll av ev överflödig vätska.
  3. Blanda bulgur med olivolja och citronjuice, salt och peppar. Salladen ska vara syrlig.
  4. Tärna tomater och gurka fint. Skala och finhacka löken och persilja/mynta. Blanda ner i salladen. Smaka av igen. Låt gärna salladen stå och dra en stund före servering.
  5. Rensa böcklingen och fördela den över salladen. Dekorera med citron och örter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut bulgur, använd i stället t ex kokta vita bönor, haricots verts, vaxbönor eller kokta quinoagryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 4 böcklingar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe persilja eller mynta
  • 1 citron + extra till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?