Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh

En lättlagad och nyttig lunch får du genom att kombinera denna halstrade lax tillsammans med en blomkålstabbouleh smaksatt med citron. För att göra rätten extra saftig serveras den med fördel med dillyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tabbouleh: Koka bulgurn och blomkålen enligt anvisningarna på förpackningarna. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv av skalet från citronen och pressa ur juicen.
  2. Blanda bulgurn med citronskal och olivolja, smaka av med citronjuice, salt och peppar. Blanda ner blomkålen och gurkan.
  3. Stek laxen i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  4. Yoghurt: Blanda dill och yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera laxen med blomkålstabbouleh och dillyoghurt. Servera med knäckebröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 msk smör eller margarin
Citron- och blomkålstabbouleh
  • 4 port bulgur
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Dillyoghurt
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2307 kJ / 552 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer