Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh
En lättlagad och nyttig lunch får du genom att kombinera denna halstrade lax tillsammans med en blomkålstabbouleh smaksatt med citron. För att göra rätten extra saftig serveras den med fördel med dillyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax
1 msk smör eller margarin
Citron- och blomkålstabbouleh
4 port bulgur
200 g blomkålsbuketter
1 gurka
1 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
Dillyoghurt
2 msk hackad dill
2 dl matyoghurt
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater36.1 g
Protein34.2 g
Kommentarer