Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh

En lättlagad och nyttig lunch får du genom att kombinera denna halstrade lax tillsammans med en blomkålstabbouleh smaksatt med citron. För att göra rätten extra saftig serveras den med fördel med dillyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar lax
1 msk  smör eller margarin

Citron- och blomkålstabbouleh

4   port bulgur
200 g  blomkålsbuketter
1   gurka
1 msk  olivolja
1   citron
salt och peppar

Dillyoghurt

2 msk  hackad dill
2 dl  matyoghurt
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater36.1 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med bulgursallad
Betyg 3.1 av 5.
135 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgur à la Malta
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med spenat och linser
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga