Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksstekt kyckling med pastapesto

Busenkelt, snabblagat och väldigt gott. De möra kycklingfiléerna steks med vitlök och serveras med en generös portion pasta pesto och en färgsprakande tomat- och ruccolasallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kyckling: Stek kycklingen i oljan med krossad vitlök ca 10 minuter, vänd då och då. Salta och peppra. 
  4. Sallad: Blanda senap, olivolja och vinäger i en bunke. Dela tomaterna och vänd ner tillsammans med ruccolan. Salta och peppra. 
  5. Blanda pastan med peston och servera till kycklingen och salladen.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Pasta
  • 4 port pasta (gärna strozzapreti)
  • 1 dl pesto
Kyckling
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1/2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Sallad
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 400 g romanticatomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2521 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept