Pastapesto med kyckling och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastapesto med kyckling och tomat

En snabb och välsmakande middag står på kvällens meny! Koka pasta och vänd ner pesto, hackad färsk tomat och kryddig ruccola. Smaka av med salt och peppar. Servera sedan med stekt kyckling och voilá, middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i bitar.
  5. Blanda den kokta pasta med tomater, pesto och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan till kycklingen.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g minutfilé av kyckling
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 3 tomater
  • 1 dl pesto
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2405 kJ / 575 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept