Pastapesto med kyckling och tomat

7
1 Klimatsmart
Pastapesto med kyckling och tomat

En snabb och välsmakande middag står på kvällens meny! Koka pasta och vänd ner pesto, hackad färsk tomat och kryddig ruccola. Smaka av med salt och peppar. Servera sedan med stekt kyckling och voilá, middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Pastapesto med kyckling och tomat

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
minutfilé av kyckling
4
port pasta (gärna mezze maniche)
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
3
tomater
1 dl
pesto basilika
65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Hanna

3/19/2018

Godaste pesto pastan jag ätit. Skulle varit försiktigare med chilin bara...

Näringsvärde per portion

Energi 2405 KJ / 575 kCal
Fett 18 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 53 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept